Există multe sfaturi utile în privinţa utilizării corecte a echipamentului de alpinism şi escaladă. Mai jos am încropit doar o listă cu sfaturi care ţin de o anumită actualitate sau de o anumită fineţe în utilizare (şi care au ajuns şi la mine 🙂 ).

Testarea rezistenţei şuruburilor de gheaţă

Test de cădere în şuruburi de gheaţă, pe o cascadă reală. Articolul conţine un videoclip şi câteva link-uri utile pentru cei interesaţi de căţărarea la gheaţă.
http://vikingalpinism.blogspot.com/2011/10/icescrew-strength.html


Utilizarea corectă a buclei echipate

echipamentul de alpinism
Teste DMM privind utilizarea corectă a carabinerelor de pe buclele echipate. Astfel, este recomandată utilizarea unei carabinere dedicate pentru urechea de spit / piton şi o carabineră care va fi mereu utilizată pentru asigurarea corzii. Altfel riscaţi să afectaţi coarda.
http://dmmclimbing.com/knowledge/carabiners-and-potential-rope-damage/


Utilizarea corectă a daisy chain-ului

Daisy chain-ul sau un model de zelb foare cunoscut pentru alpinişti este util, dar poate fi extrem de periculos dacă este utilitzat incorect.


Ce să folosim ca zelb: anneau din nylon sau annou dyneema?

Tot DMM testează rezistenţa anneaurilor pe care alpiniştii le folosesc adeseori în amenajarea unei regrupări sau ca zelb (anou).
Se pare că dyneema cedează mult mai uşor… cei la DMM recomandând călduros în urma testelor de echipament utilizarea anneaurilor din nylon.
http://dmmclimbing.com/knowledge/how-to-break-nylon-dyneema-slings/


Cum extinzi o buclă atunci când aceasta trece peste o muchie

O comparaţie între trei tipuri de prelungire a buclei astfel încât aceasta să nu se deterioreze de la frecare
http://dmmclimbing.com/knowledge/improvisation-larks-foot-or-basket-hitch-vid/


Riscuri în amenajarea unui top la escaladă

Pentru cei care amenajează topul unui traseu de escaladă pentru a pune o manşă, de exemplu, există anumite riscuri. Dacă sunt utilizate două carabiniere simple…
http://www.rockclimbing.com/cgi-bin/forum/gforum.cgi?post=2565607%3Bsb%3Dpost_latest_reply%3Bso%3DASC%3Bforum_view%3Dforum_view_collapsed%3Bpage%3Dunread#unread


Teste ale miturilor privind utilizarea echipamentului de căţărare

http://www.geir.com/mythbuster.html