Data: 6-7 Octombrie 2012

Cumva mă simțeam foarte motivată să merg la escaladă în week-end. Straniu pentru cineva care preferă înălțimile.

Îmi doresc să cresc în calitate de cățărătoare și să mă descurc în pași mai grei din trasee, ca să nu fie nevoie să merg la artificial. Sunt conștientă că pentru a reusi asta și pentru a căpăta încredere în mine pe grade mai mari la alpinism am nevoie de escaladă… așadar și prin urmare eram motivată!

Astfel, ideea că am merge la faleza pe care pusesem ochii cu o săptămână în urmă îmi surâdea straniu de tare :P. O faleză cu patru trasee scurte, toate cu gradul 7 (7-, 7, 7+, 7+).

faleza escalada postavarul_cheile rasnoavei

Cât de mult contează psihicul în orice activitate pe care o întreprind. Fiind așa de motivată de data asta mi-au ieșit un 7 și un 7+ flash (în traducere neaoșă: după ce am văzut pe cineva care l-a parcurs), ceea ce pentru mine este… wow. Nu sunt grade mari, dar până acum nu am reușit să mă motivez la escaladă suficient cât să trag de mine.

Ce frumos, ce frumos, ce frumos! Deci se poate!

Între timp, așa înțelege Mati cățărarea pe față căzută… :))))

faleza de catarat in postavarul_cheile rasnoavei

Un moment istoric pentru mine, momentul în care am acceptat faptul că mă completează escalada în ceea ce vreau să fac pe plan montan 🙂

La plecare am apucat să vedem și un caz de “așa SIGUUUUR nu se filează”.

filat incorect escalada_alpinism

Echipa era foarte la început și nu le explicase nimeni de unde se fileaza corect. Logica lor spunea ca nu se vor auzi din cauza râului (ceea ce era foarte posibil) și așa secundul putea să vadă când să dea coardă. Cert este că nu se gândiseră ce se întâmplă dacă pică cel care s-a dus cap. Fiind în preajmă și observând că sunt foarte de treabă, am schimbăm câteva idei cu ei, împărtășind din ce mai știam despre filat 🙂