Destinaţie: Partiile de schi din Sinaia şi Azuga
Perioada: Ianuarie

Ianuarie cel tempramental ca vreme, dar îmbietor ca zăpadă, a venit. Nu ştiu cum m-am autoconvins să merg la schi, dar am decis că a venit timpul să mai învăţ din această artă de a aluneca cu picioarele legate de două scânduri :D. Cică alpiniştii sunt masochişti…

Pârtia de schi din Sinaia

telegondola ski sinaia

Pârtia de schi din Sinaia este mai puţin aglomerată, dar mai scumpă. Mă gândesc că o fi din cauza faptului că este mai în centru :). Cel puţin la costul de închiriere a echipamentului este mult mai scumpă decât Azuga.

cota 2000 ski muntii bucegi

Priveliştea foarte frumoasă şi zăpada faină.

cota 1400 ski sinaia_bucegi

schi sinaia, muntii bucegi

Dan şi Justin urcau cu schiurile de tură pe pârtia de schi, singuri împotriva curentului de schiori care coborau 🙂

ski de tura partie sinaia

Nu ştiu cum am reuşti să mă motivez de data asta să merg la schi. În mod normal, prefer orice alt tip de tură în locul schiatului. Poate şi pentru că mi se recomandase efort redus o perioadă, poate pentru că mă oftică faptul că nu pot ajunge în unele zone montane la fel de uşor făr schiuri de tură, uite că am făcut măreţul pas. Cert este că mă motivează doar ideea că atunci când mă voi face eu mare o să fac şi schi de tură 😛

partie sinaia_schi valea prahovei

Cum eu sunt încă foarte la început cu schiatul, aveam emoţii ca nu cumva să uite cineva în a mă evita la coborâre. Nu aş fi vrut să am oameni pe conştiinţă. Prin urmare, încercam să nu ocup toaaată pârtia în timp ce urmam sfaturile tatălui lui Mati, care s-a dovedit un profesor foarte bun.

ski sinaia

Pârtia nu era aglomerată, din fericire, şi zăpada era foarte bună.

ski sinaia_partie bucegi

Un pic de stretching înainte de schi 😀

schi sinaia, valea prahovei

O mulţime de monitori la baza pârtiei, unii mai ocupaţi decât ceilalţi. O parte stătea la vânătoare de clienţi. Blazarea pe care o afişau unii dintre aceşti monitori pe mine nu m-ar fi încurajat să lucrez cu ei 🙂

partia sinaia, ski telegondola

Mati, pregătit de luptă

after ski sinaia

O hartă cu pârtiile de schi de pe Valea Prahovei, foarte utila 🙂

partii ski bucegi, valea prahovei

După un week-end petrecut pe pârtia din Sinaia, unde am mai învăţat câte ceva din tainele schiatului, mi-am făcut curaj să merg la Azga. Aici astrele îmi prevesteau că am o şansă de a coborâ pe Pârtia Cazacul.

 

Schi în Azuga: Pârtia Sorica şi Cazacul

ski azuga sorica

După cum spuneam, este mult mai ieftin să închiriezi echipament din Azuga. Ba chiar nenea de la închirieri a fost ultradrăguţ şi nu ne-a lăsat să plecăm până nu ne-a făcut cinste cu câte o ciocolată caldă, ca să vedem că “ciocolata caldă de aici este mult mai bună decât cea din Sinaia!”. Pe noi ne-a cucerit ospitalitatea sa 🙂

partia sorica ski azuga

A nins cu o seară în urmă, ningea şi în ziua faptei, aşa că pârtia Sorica nu era în cea mai bună stare. Nu că nu ar fi putut să fie, doar că amenajatorii s-au gândit probabil să lase câteva senzaţii tari schiorilor. Prin urmare, nu au trecut cu maşina pentru deszăpezit decât foarte târziu şi numai pe o bucăţică de pârtie.

partia cazacu azuga ski

Eu una am coborât de câteva ori pe Cazacul. prima dată cu senzaţii tari, mai ales că întâlneam hopuri la orice pas. Nah, orice scuză este o scuză bună ca să te temi!

partia sorica ski azuga

Mati a migrat câţiva metri mai la dreapta de mine… pe Sorica 😛

ski partia cazacu azuga

Nu m-oi descurca eu foarte bine, dar am o voinţă de fier :)). O să îmi iasă, cu siguranţă! Până una alta, eram tare fericită că am evoluat un pic şi că am reuşit să cobor pe o pantă mai abruptă. Încă un pic şi o să conduc lumea :))

schi in azuga, valea prahovei

Harta cu pârtiile de schi din Azuga:

partii ski azuga_valea prahovei

La final de zi ne-am întors acasă, cu un mijloc de locomoţie mai ieftin decât preţurile cerute acum de cei de la CFR 😛

ski azuga partia sorica cazacu