Iată-mă ajunsă în Bruxelles, inima Uniunii Europene. Iată că am dat și de internet, așa că înainte de a-mi aduna pozele pentru ultima tură din România, pun pe masă ceva detalii despre transportul în comun din Belgia.

De acum încolo, pentru o perioadă, o să îmi încep turele din Bruxelles, lăsând Bucureștiul în urmă. Atât cât voi lucra la Comitetul Regiunilor, să sperăm că soarele îmi va lumina pașii spre alți munți, alte aventuri :). Pentru a păstra utilitatea blogului până la proxima tură, am zis să prezint câteva detalii despre transportul public în interiorul Brusselului.

intern comitetul regiunilor bruxelles

Să începem cu transportul de la aeroport, pentru că de acolo a venit. Indicatoarele de la sosiri te ghidează cu ușurință spre stația de autobuz (aflată cu un nivel mai jos față de sala de întâmpinare de la sosiri).

  • biletul de autobuz poate fi cumpărat de la aparatul automat (trebuie să ai monede pentru a putea lua un bilet, care costa 4 Euro) sau de la șofer (este mai scump);
  • autobuzele care merg spre oraș sunt liniile 12 și 21;
  • biletul este valid 1 oră de la compostare, ceea ce înseamnă ca te poți da jos și lua alt mijloc de transport în acel interval de timp.

Partea frumoasă la transportul cu autobuzul si metroul în Bruxelles este aceea că poți călători cu metroul/autobuzul/tramvaiul (care este un fel de metrou ușor) folosind același bilet. În timpul orei scurse de la compostare poți schiba aceste mijloace de transport între ele.

indicator atentie scoala belgia

Prețul unei călătorii: 2 Euro (bilet cumpărat de la automat), 2,5 Euro (bilet de la șofer).

Pentru o cartelă de abonament sunt doar anumite stații unde există Bootik, un spațiu foarte profi și luminos. Ca cetățean străin, mi-au cerut doar un act de identitate pe care este scrisă adresa și 5 euro la crearea cardului. Mai multe detalii aici.

După ce am făcut cardul, m-am dus la o sală de escaladă cu trasee tehnice și suuuper frumos gândite. De sală știam dinainte de a ieși din România, de cum să îmi fac abonament la metrou nu. 😛

Apropo, cine a spus că în Bruxelles plouă tot timpul a greșit! Cred că am văzut soarele vreo oră ieri 😀