Escalada la gheata & dry-tooling la Sfanta Ana, Sinaia

Data: 3.02.2012
Zona: Sfânta Ana, Sinaia
Echipa: Mati, Octavian, Ioana

După ziua de sâmbătă, în care ne-am încercat norocul cu Refugiul Speranțelor din Piatra Craiului, duminică ne-am orientat spre un traseu mai aproape de casă. Vremea se anunța mai vitregă decât în ziua precedentă, așa că din multele trasee pe care le doream am ajuns la cel care îmi era cel mai puțin simpatic: dry-tooling la Sfânta Ana.

cascada de gheata sfanta ana

O avertizare nonconformistă asupra prezenței urșilor în pădurile din zona Sfânta Ana. Oare turiștii gustă ironia? 😀

indicator atentie ursi sfanta ana

Mati pornește pe traseele ușoare de pe faleză. Stânca era foarte foarte udă, așa că încercarea lui de aface traseul la bocanci a fost cel puțin interesantă… După această fază a trecut și el la colțari.

dry tooling sfanta ana, sinaia

catarare dry tooling sfana ana, bucegi

Iarna peste falezele de la Sfânta Ana.

catarare iarna la sfanta ana, sinaia

Octavian la pioleți, un antrenament care nu strică 🙂

octavian ceama dry tooling

dry tooling sinaia, muntii bucegi

Exercițiul e frumos, de atenție, dar nu în mod necesar greu. Clar necesită mult mai multă forță decât cățărarea normală.

faleza sfanta ana_stana de vale

dry tooling sfanta ana

Iese și soarele. Vântul abia dacă se simțea, dar se vedea că mai sus vreea era… mai vioaie.

faleze sfanta ana iarna sinaia

Când ne-am plictisit de dry-tooling, am aruncat o privire la cascada de gheață formată peste barajul din fața falezelor. Deși curgea apă pe sub cascadă, gheața a ținut.

cascada de gheata sfanta ana bucegi

Gheața nu era sugicient de groasă pentru a suporta șuruburi, așa că ne-am mulțumit să punem o manșă deasupra, după un copac.

cascada de gheata sfanta ana, sinaia

Inițial, Mati a escaladat parte din cascadă făr asigurare, pentru că este foarte ușoară (față căzută), dar pentru protecția copiilor, nu difuzăm decât poze cu asigurări 😛

cascada de gheata sinaia, muntii bucegi

Octavian și-a încercat și el norocul cu gheața. L-a ținut!

Cam asta a fost ieșirea de duminică. Eram cât pe ce să îmi fie ciudă rău că nu am intrat în Creasta Picătura, dar chiar în momentul în care am început să strângem echipamentul a început să plouă. Sus, norii acopereau crestele Bucegilor. Poate touși o să aștept o zi cu vreme mai frumoasă și cu mai puțin vânt pentru așa creastă 🙂

O perioadă de acum încolo o să încep turele din Bruxelles, o să fie interesant!

P-S: Ofertă limitată! Pentru câteva luni închiriez contra unei sume modice partener de cățărare, pregătit pentru alpinism, trekking și schi. Pentru detalii trimiteți-mi un e-mail! 😀