Vertical Event, sala de escaladă Entre Ciel et Terre

Desfăşurare: Centrul sportiv Louvain-la-Neuve

vertical event entre ciel et terre group picture

Echipele la început de competiţie

Belgienii din Lovain la Neuve s-au gândit să organizeze anual o competiţie inedită. Pentru că mai sunt şi alte concursuri de căţărat, acesta are mereu o temă şi mereu probe surpriză. Cum anul trecut competiţia Vertical Event fost mai mult legată de gradele de căţărare, anul acesta s-au gândit să schimbe ceva… totul sub auspiciile preacunoscuţilor Asterix şi Obelix.

Prin urmare, să vedem următoarele probe prin ochii galezilor, romanilor, grecilor, vieţuitoarelor pădurilor sau alte creaturi magice din poveştile cu Asterix şi Obelix:

1. Proba de căţărare pe catargul de piraţi

cucerirea catarg pirati, competitie escalada belgia

Scopul era ieşirea pe platforma de sus a catargului. Cu puncte intermediare şi cât mai mulţi coechipieri care să treacă prin provocare, s-a dovedit una dintre probleme mai dificile ale concursului.

Cum mi-am uitat camera foto acasă, am chinuit o altă cameră căreia nu prea îi plac spaţiile întunecoase…

Louvain La Neuve entre ciel et terre competition 2013

2. Proba de căţărare pe cutii de bere. Ţinta era un ghem care era ridicat din ce în ce mai sus. Un mod creativ de a face reclamă 🙂

escaladare cutii de bere comeptitie escalada

3. Proba de aerobică verticală sau cum să ai o caligrafie frumoasă. Două echipe adverse trebuiau să se sincronizeze pentru această provocare.

Aerobică verticală sau proba de caligrafieMultă creativitate 🙂

Louvain La Neuve entre ciel et terre 2013

4. Proba de echilibru: avansarea având ca prize la mâini doar o bară cu cârlige şi prize impuse la picioare

climbing gym competition Louvain La Neuve belgium

Noii mei amici din Belgia. Nu-i aşa că par o gaşcă normală şi de încredere? 😀

entre ciel et terre competition Louvain La Neuve

5. Proba de aruncare cu peşti, pentru că peştii erau o sursă importantă de hrană pentru galezi 😛

proba aruncare pesti, copetitie escalada belgia

Am văzut la proba asta toate formele posibile de a arunca peştii în plasă, de la acrobaţii extreme la diverse improvizaţii.

fish throwing competition belgian climbing gym

6. Proba de rapel controlat: nu conta cum urcai, conta să atingi la rapel doar bucăţile de lemn. Orice greşeală atrăgea depunctări.

gris-gris abseil, copetitie catarare belgia

7. Traversarea cu condiţii speciale: ba cu capul în jos, ba stat în blocaj şi golirea unui bidon cu apă. Aici gradul conta 😛

catarare cu capul in jos, copetitie escalada Belgia

competitie cataratori belgia

8. Proba de dublare film

Unele filme sunt atât de dezastruase încăt toată lumea le ştie. Asta se poate spune despre Vertical Limit, care a devenit ţinta glumelor la această competiţie. Fiecare echipă a avut două teme pentru acasă în legătură cu filmul, dintre care una era reprezentată de dublarea unei secvenţe cu propriile replici.

dublare film alpinism vertical limit9. Proba de căţărare artificială la asigurări mobile: primul căţărător trebuia să monteze mobilele şi să avanseze doar pe ele, al doilea trebuia să urce după şi să le scoată. Aici să vezi exerciţii creative de tracţionare a mobilelor în direcţia greşită.

mobile protection placement competition climbing

10. Proba de dry-tooling a adus unii căţărători pentru prima dată în faţa pioleţilor. Totul a fost realizat în condiţii de maximă securitate.

proba de dry tooling, Vertical Event

11. Proba de comunicare: o parte din echipă explica de jos forma pe care trebuia să o ia desenul, ceilalţi aplicau doar ascultand. Super probă de coordonare.

Louvain La Neuve entre ciel et terre - vertical event

12. Traversarea pe anouri a unui tavan, probă de bouldering :). Traseul a fost amenajat foarte fain, cu capcane.

proba anouri sala boulder Louvain La Neuve belgia

13. Proba de highline: dacă parcurgerea se făcea la liber erau puncte extra în joc. La finalul slackline-ului se afla un bileţel cu un mesaj important 🙂

competitie sala escalada Louvain La Neuve Belgia

Au fost şi probe constând din enigme, ansamblare de mesaje de prin sală sau quiz din poveştile cu Asterix şi Obelix.

Concursul a fost temeinic organizat, în materie de timp, (de)punctaje, organizare spaţiu şi echipe. Condiţiile de participare erau să faci minim gradul 6a la vedere (nu că ar fi fost probe de grad, dar pentru a te bucura de concurs în adevăratul său potenţial) şi să vii costumat (toată lumea era costumată and proud of it!). Fiecare echipă era compusă din 6 membri, cu minim 2 fete/echipă.

O nebunie amuzantă care atrage căţărători de toate genurile… pentru că la final ai surpriza că nu câştigă neapărat cei mai puternici participanţi ci cei mai isteţi.

Videoclipul din 2012:

Entre Ciel et Terre présente…”VERTICAL COLOR” from Entre Ciel et Terre on Vimeo.

….Şi cum se poate termina mai frumos decât cu un Harlem Shake între căţărători? 😀