Întotdeauna mi-au plăcut desenele animate. Încă din copilărie acaparam televizorul ca să mă uit pe RTL2 la programul lor de animaţii. Cum de ceva ani nu am mai dedicat timp filmelor, cu atât mai puţin la filme de animaţie, am dat o fugă ieri seara la festivalul Animest, care se ţine chiar acum în Bucureşti. Am prins seara de scurtmetraje de animaţie nominalizate la premiile Oscar. Poate nu aş fi scris despre ele, dacă organizatorii nu alegeau câteva filmuleţe suuuper faine cu trimitere la natura umană sau la natură… în general. Ce mi-a plăcut cel mai mult: Povestea omenirii din perspectiva stâncilorFilmuleţul “Roata” O idee somplexa, prezentată suuper simplu.


O pledoarie pentru proteste paşnice, un îndemn pentru pace de la John Lenon (apropo de protestele împotriva exploatării de la Roşia Montană):


Un film umoristic din 1991. O parodie la o prietenie involuntară şi de durată, aceea cu muştele: Blackfly (m-a cucerit melodia :P)

Au fost mai multe filmuleţe foarte faine, tare inspirată ideea de a fugi după sala de escaladă la cinematograful din Piaţa Romană. Întreg programul de ieri seara: http://animest.ro/think-oscar-2-scurtmetraje-nominalizate-la-oscar.aspx