Astăzi vă prezint o inițiativă dedicată copiilor nevăzători.

Deseori este considerat că acești copii nu poti participa la activități sportive. Am observat de mai multe ori cum acest mit a fost demontat, ba chiar vis-a-vis de copiii unei cunoștințe dragi. Unul dintre ei este orb și cu toate acestea am remarcat, atunci când Au venit la panoul de escaladă, cât de fericit și motivat era puștiul, la cei câțiva anișori ai săi. Era o bucurie să vezi cât de încântat era că a ajuns sus, că a reușit.

Merită menționat: escalada în sală este o activitate foarte foarte sigură, în consițiile în care este practicată corect, cu personal care chiar își ia în serios atribuțiile

Acum există o echipă dedicată de români care ajută acești copii să ducă o viață cât mai bogată și mai fericită prin implicarea acestora în activități sportive, în cazul de față escaladă.

În România există peste 60.000 de copii cu dizabilități – senzoriale, psihice sau intelectuale. Majoritatea trăiesc separați de copii tipici și arareori sunt încurajați să-și urmeze o pasiune, fie ea banală.

Au nevoie de activități care să le dezvolte abilitățile de viață, să le îmbunătățească condiția fizică sau psihică sau care să îi ajute să se integreze social și profesional în primii ani ca adulți.

Noi vrem să le arătăm copiilor și adulților din jurul lor că escalada poate fi o soluție pentru întărirea încrederii în sine și în ceilalți, și chiar premisa pentru o poveste de viață de succes.

Echipa se numește Asociația Club Sportiv Climb Again și desfășoară activități pentru a încuraja și susține copiii, tinerii și adulții cu nevoi speciale, indiferent de etnie, religie, rasă sau statut social, să practice escalada ca o metodă de terapie pentru dizabilitate, de dezvoltare a abilităților de viață și de integrare socială. Deci au proiecte mai vaste, nu doar pentru copii cu deficiențe de vedere.

 

Puteți dona pentru această cauză, pentru o inițiativă rarisimă (încă) în România! în străinătate am văzut cluburi specializate pe asta și este excepțional ce fac. Intrați aici, orice bănuț este binevenit:

https://www.indiegogo.com/projects/visually-impaired-children-want-to-climb-again#/