Există o nouă tradiție în Cheile Turzii. Clubul Marilor Alpiniști Clujeni, instituție care nu este de stat, dar ar sta toată ziua la cățărat, în mare autofinanțată și primind cu drag ajutor la amenajarea traseelor din chei, organizează la începutul primăverii Întâlnira Cățărătorilor de Pretutindeni care anul ăsta se ține la Peretele Aerian.

În weekendul 18-20 martie 2016 are loc”Третья встреча альпинистов отовсюду” sau, pe înțelesul tuturor, “A treia întâlnire a cățărătorilor de pretutindeni”.

Ultimul comunicat, să îi zicem de presă, al echipei l-am preluat de pe Facebook și îmi pare tare amuzant:

STIRI DE PENULTIMA ORA

Participarea la ,,A Treia Intalnire A Cataratorilor De Pretutindeni” se face PE PROPRIA RASPUNDERE..
,,A Treia Intalnire A Cataratorilor De Pretutindeni” NU este o competitie.
Orice reclamatie, problema, plangere va fi adresata numai in scris, domnului Calin Strambu, la adresa: Strada Principala, Nr. 26-30, Sat Borzesti, Comuna Buru, Jud.Cluj.

MARE ATENTIE!! Taxa de participare este de 1.50 Lei si este obligatorie. Va rugam sa veniti cu bani exacti deoarece vom avea un automat care nu va va da rest. Puteti insa sa faceti donatii, dar nu mai mari de 10 Lei. Banii obtinuti vor ramane in Cheile Turzii sub forma de ancore si placute.
Inscriindu-va la eveniment intrati automat si fara tragere de timp in posesia unui premiu si a unei diplome speciale.

Corzile care se potrivesc cel mai bine cu Peretele sunt cele cuprinse intre 30m si 70m si diametrul sub 9,1mm. Se recomanda utilizarea unei folii speciale pentru coarda.

Incepand de vineri dimineata, la Perete se va servi ,,Meniul zilei”. Acesta este inclus in pretul de inscriere si cuprinde: paine si sare, tuica si cas, slanina cu ceapa, ceai cu zahar/rom, cafea solubila, fructe si legume de sezon: mere, portocale, nuci, morcovi.

Organizatorii, Clubul Marilor Alpinisti Clujeni isi rezerva dreptul de a-si selecta participantii.
Totodata, organizatorii pot modifica programul intalnirii daca va fi nevoie (speram sa nu fie).
In perete, fumatul va fi strict interzis, iar la baza, fumatorii vor avea un loc special amenajat.

,,Intalnirea Cataratorilor De Pretutindeni”, pentru cine nu stie, nu este doar o intalnire… La editiile anterioare ne-au calcat pragurile peretilor peste 350 de cataratori din Ungaria, Germania, Franta Romania, etc. Asadar este o intalnire internationala!

Tabara de baza va fi in campingul din amonte de chei. Se pot instala corturi (5 Lei/persoana/noapte) -locuri nelimitate sau se poate dormi in casute (15 Lei/persoana/noapte) – locuri limitate (22 paturi).
Se pot servi bauturi calde sau reci si se poate servi masa. Deasemenea exista frigider, aragaz, grill, dus, curent electric, etc.

Acestea find scrise, va asteptam cu drag si voie buna la Cea Mai Mare Sarbatoare Alpina Din Cheile Turzii Din Luna Martie.

Vom mai reveni…
Echipa CMAC

 

O imagine cu traseele din perete (mai multe detalii aici)

trasee peretele aerian, cheile turzii

Da, numele clubului este o glumă, nu există organizația, dar băieții și-au permis să se amuze pe ici pe colo. Munca lor, însă, este reală 🙂

Ce face Gâgă și toată echipa de oameni faini care îl ajută este de apreciat. Necesită multă energie, timp și resurse ca să amenajezi trasee noi. Pe lângă asta, cred că va fi o întâlnire foarte simpatică. Detalii extra despre organizare veți găsi cu siguranță pe pagina Peretele Cald de pe Facebook.

Eu vreau să mă duc. Cine mai merge?