Numele acestui blog are povestea sa, care își trage energia din mai multe izvoare:

Fluturașul de Stâncă (Tichodroma muraria) este o pasăre frumoasă, delicată și foarte timidă care iubește pereții mai mult decât alpiniștii. În pereți își face cuibul, acolo o auzi cântându-și trilul și din când în când o vezi trecâd în bătăi rapide de aripi pe lângă tine.
Pe cât de delicată pare, pe atât de puternică este ca să trăiască într-un mediu aparent ostil. În cinstea ei am colorat blog-ul în culorile de acum 🙂

 

Fluturele de Piatră este un traseu din Peretele Vulturilor, Munții Bucegi. Este primul traseu de alpinism din cei mari 4 pereți clasici ai Munților Bucegi… pe care era să îl fac.
Nu am ajuns la el prima dată când am intenționat, pentru că partenerul meu de cățărare și-a uitat o parte din echipament acasa, dar cumva gândul mi-a rămas la el și m-am întors mai târziu cu George să îl parcurgem.

schite trasee alpinism peretele vulturilor

Numele simbolizează o grămadă de lucruri care îmi sunt dragi. Totodată, o parte din meritul pentru apariția acestui blog este al lui George, pe care nu am reușit la acea vreme să-l coving să facă descrieri de trasee parcurse. Credeam în importanța unei surse de informare pe internet privind alpinismul din România și am decis să nu mai aștept de la alții să apară :). Între timp, George a lansat eClimb.

… deci fluturele nu este neapărat un fluture sau nu este doar un fluture 🙂