Vertical Event, sala de escaladă Entre Ciel et Terre
Desfăşurare: Centrul sportiv Louvain-la-Neuve
Belgienii din Lovain la Neuve s-au gândit să organizeze anual o competiţie inedită. Pentru că mai sunt şi alte concursuri de căţărat, acesta are mereu o temă şi mereu probe surpriză. Cum anul trecut competiţia Vertical Event fost mai mult legată de gradele de căţărare, anul acesta s-au gândit să schimbe ceva… totul sub auspiciile preacunoscuţilor Asterix şi Obelix.
Prin urmare, să vedem următoarele probe prin ochii galezilor, romanilor, grecilor, vieţuitoarelor pădurilor sau alte creaturi magice din poveştile cu Asterix şi Obelix:
1. Proba de căţărare pe catargul de piraţi
Scopul era ieşirea pe platforma de sus a catargului. Cu puncte intermediare şi cât mai mulţi coechipieri care să treacă prin provocare, s-a dovedit una dintre probleme mai dificile ale concursului.
Cum mi-am uitat camera foto acasă, am chinuit o altă cameră căreia nu prea îi plac spaţiile întunecoase…
2. Proba de căţărare pe cutii de bere. Ţinta era un ghem care era ridicat din ce în ce mai sus. Un mod creativ de a face reclamă 🙂
3. Proba de aerobică verticală sau cum să ai o caligrafie frumoasă. Două echipe adverse trebuiau să se sincronizeze pentru această provocare.
4. Proba de echilibru: avansarea având ca prize la mâini doar o bară cu cârlige şi prize impuse la picioare
Noii mei amici din Belgia. Nu-i aşa că par o gaşcă normală şi de încredere? 😀
5. Proba de aruncare cu peşti, pentru că peştii erau o sursă importantă de hrană pentru galezi 😛
Am văzut la proba asta toate formele posibile de a arunca peştii în plasă, de la acrobaţii extreme la diverse improvizaţii.
6. Proba de rapel controlat: nu conta cum urcai, conta să atingi la rapel doar bucăţile de lemn. Orice greşeală atrăgea depunctări.
7. Traversarea cu condiţii speciale: ba cu capul în jos, ba stat în blocaj şi golirea unui bidon cu apă. Aici gradul conta 😛
8. Proba de dublare film
Unele filme sunt atât de dezastruase încăt toată lumea le ştie. Asta se poate spune despre Vertical Limit, care a devenit ţinta glumelor la această competiţie. Fiecare echipă a avut două teme pentru acasă în legătură cu filmul, dintre care una era reprezentată de dublarea unei secvenţe cu propriile replici.
9. Proba de căţărare artificială la asigurări mobile: primul căţărător trebuia să monteze mobilele şi să avanseze doar pe ele, al doilea trebuia să urce după şi să le scoată. Aici să vezi exerciţii creative de tracţionare a mobilelor în direcţia greşită.
10. Proba de dry-tooling a adus unii căţărători pentru prima dată în faţa pioleţilor. Totul a fost realizat în condiţii de maximă securitate.
11. Proba de comunicare: o parte din echipă explica de jos forma pe care trebuia să o ia desenul, ceilalţi aplicau doar ascultand. Super probă de coordonare.
12. Traversarea pe anouri a unui tavan, probă de bouldering :). Traseul a fost amenajat foarte fain, cu capcane.
13. Proba de highline: dacă parcurgerea se făcea la liber erau puncte extra în joc. La finalul slackline-ului se afla un bileţel cu un mesaj important 🙂
Au fost şi probe constând din enigme, ansamblare de mesaje de prin sală sau quiz din poveştile cu Asterix şi Obelix.
Concursul a fost temeinic organizat, în materie de timp, (de)punctaje, organizare spaţiu şi echipe. Condiţiile de participare erau să faci minim gradul 6a la vedere (nu că ar fi fost probe de grad, dar pentru a te bucura de concurs în adevăratul său potenţial) şi să vii costumat (toată lumea era costumată and proud of it!). Fiecare echipă era compusă din 6 membri, cu minim 2 fete/echipă.
O nebunie amuzantă care atrage căţărători de toate genurile… pentru că la final ai surpriza că nu câştigă neapărat cei mai puternici participanţi ci cei mai isteţi.
Videoclipul din 2012:
Entre Ciel et Terre présente…”VERTICAL COLOR” from Entre Ciel et Terre on Vimeo.
….Şi cum se poate termina mai frumos decât cu un Harlem Shake între căţărători? 😀
4 Comments
da, niste idei foarte faine, mai ales daca toata lumea participa :)))
daaa, abia aştept să se facă aşa ceva şi în România. Este un adevărat sentiment de echipă în jocul ăsta 🙂
Interesanta idee!
Dar cred ca era vorba despre gali, nu galezi :p
poate te gândeşti la altceva decât m-am referit eu… 🙂
http://dexonline.ro/definitie/galez